Επικοινωνία  |   Sitemap
Επιλέξτε Γλώσσα :       
 
Κεντρική Σελίδα     Εταιρία    Εγκαταστάσεις     Έργα
Νέα Προιόντα
 

  Νέα Προιόντα


 
0010-232 N
 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΚΟΥΝΙΑΣ 4 ΘΕΣΕΩΝ ΠΑΙΔΩΝ
MOD. 0010 – 232 Ν
Η κούνια τεσσάρων θέσεων νηπίων 0010-232 N έχει διαστάσεις: 563X183X210 εκ. περίπου και απαιτείται ζώνη ασφαλείας 750Χ600 εκ. Αποτελείται από δύο οριζόντιους δοκούς μεταλλικούς θερμής εξέλασης διατομής Ø 2,5" και μήκους 260 εκ. έκαστος οι οποίοι καταλήγουν σε κάθε άκρο σε φλάντζα πάχους 8 χιλ. τραπεζοειδούς μορφής. Έξι κεκλιμένους δοκούς στήριξης διατομής 9Χ9 εκ., μήκους 220 εκ. που συνδέονται ανά δύο σε σχήμα «Λ» σε κάθε πλευρά και ένα στη μέση της κούνιας. Δύο φλάντζες τραπεζοειδούς μορφής όμοιες με τις φλάντζες που καταλήγουν οι οριζόντιες δοκοί, πάχους 3 χιλ. περίπου στα δύο άκρα της κατασκευής από την εξωτερική πλευρά, αντικριστά με της φλάντζες στήριξης των οριζόντιων δοκών.
Η φλάντζες στα άκρα της οριζόντιας δοκού συνδέονται με τις κεκλιμένους δοκούς και τις φλάντζες πάχους 3 χιλ. με τεσσάρις βιδές Μ12Χ35 χιλ. και παξιμάδια ασφαλείας.
 Οι κεκλιμένοι δοκοί στήριξης 9X9X220εκ. ενώνονται έτσι ώστε να δημιουργείται ένα ισοσκελές τρίγωνο με βάση 177εκ. και μήκος πλευράς 220εκ.
 Στην οριζόντια μεταλλική δοκό τοποθετούνται τέσσερα κουζινέτα σε συγκεκριμένες διαστάσεις (τόσο μεταξύ τους, όσο και από τους κεκλιμένους δοκούς).  Τα κουζινέτα είναι τοποθετημένα κατά ζεύγη αφήνοντας κενό (μεταξύ του ζεύγους) 55 εκ. και από την άκρη της κούνιας 48 εκ. Το ενδιάμεσο κενό από τα δύο ζεύγη είναι 54 εκ., βάση του πρότυπου ΕΝ 1176.
 Για την ένωση της αλυσίδας με το κουζινέτο χρησιμοποιούνται ναυτικά κλειδιά, τα οποία ασφαλίζουν με παξιμάδι ασφαλείας.  Για την ένωση της αλυσίδας με το κάθισμα στην άλλη άκρη της αλυσίδας, χρησιμοποιούνται επίσης ναυτικά κλειδιά.
Το επίπεδο κάθισμα είναι βαρέως τύπου κατασκευής, είναι κατασκευασμένο εσωτερικά από επίπεδο χαλύβδινο έλασμα (91 χιλ.) ανοχής 345 Μpa (50,000 psi) και φέρει μεταλλικούς φορμαρισμένους συνδέσμους οι οποίοι είναι διαμέτρου 8 χιλ. κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα τύπου 304 με ανοχή 586 Mpa (85,000 psi). Η εξωτερική κατασκευή του καθίσματος είναι από φορμαρισμένο μαλακό, αναπαυτικό μαύρο καουτσούκ.
Είναι βραδυφλεγή και παρέχουν υψηλή αντοχή ενάντια στα διάφορα χημικά. Είναι με σταθεροποιητές ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία και παρέχουν αντιστατική προστασία.
Στους κεκλιμένους δοκούς τοποθετούνται οι βάσεις πάκτωσης διαστάσεων 9Χ9Χ65 εκ. με περαστές βίδες 5/8Χ110 χιλ.  Ανοίγονται λάκκοι διαμέτρου 60εκ. και βάθους 60εκ. στο έδαφος στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί η κούνια και τοποθετούνται μέσα οι βάσεις.  Οι διαστάσεις για το άνοιγμα των λάκκων φαίνονται με ακρίβεια στο σχέδιο Εγκατάστασης.
Γεμίζουμε τον λάκκο πάκτωσης με τσιμέντο έως 40εκ. και το υπόλοιπο με το χώμα που αφαιρέσαμε κατά την εκσκαφή του λάκκου.  Η κούνια είναι έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί μετά από 48 ώρες.  Για να αποφύγουμε την χρήση της πριν από τις 48 ώρες μπορούμε να μην τοποθετήσουμε τα καθίσματα.
Σημαντική λεπτομέρεια της πάκτωσης είναι ότι τα ξύλα της κατασκευής δεν πρέπει να ακουμπάνε στο έδαφος ώστε να μην διαβρώνονται από την υγρασία του εδάφους.  Στο έδαφος πακτώνονται μόνο οι βάσεις πάκτωσης.  Πάνω σε αυτές υπάρχει η Γραμμή Εδάφους Πάκτωσης.  Είναι μία γραμμή κάτω από την οποία δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί το χώμα με το οποίο γεμίσαμε τον λάκκο πάκτωσης.
Για την τοποθέτηση της κούνιας δεν απαιτείται ανυψωτικό μηχάνημα.  Για την καλύτερη και ευκολότερη χρήση της κούνιας από τους χρήστες, η καλύτερη θέση για την τοποθέτησή της είναι η βορειοδυτική.  Όταν βρίσκεται σε αυτήν την θέση οι χρήστες δεν τυφλώνονται από τον ήλιο.
ΞΥΛΕΙΑ
Το ξύλο, το οποίο χρησιμοποιείται για τους εξοπλισμούς είναι σύνθετη αντικολλητή ξυλεία πεύκης Σουηδίας, σύμφωνη με τα πρότυπα ΕΝ 351. Κατασκευάζεται με ειδική ένωση (συγκόλληση ξύλων) σε διάφορες διατομές ανάλογα με τη χρήση που προορίζεται.
Το ΣΥΝΘΕΤΟ ΞΥΛΟ είναι κατά 40% ισχυρότερο από το ολόσωμο ξύλο.
Έχει αντοχή kp/m2=360 και ειδικό βάρος 480 περίπου kg/m3.
 Περιέχει περίπου 15% υγρασία.
 Έχει θερμική αγωγιμότητα s=0,10Kcal/Mho και ηχητική μόνωση 3.5 φορές μεγαλύτερη από σκυρόδεμα ή πλινθοδομή ίσου πάχους.
 Έχει αντιμαγνητικές ιδιότητες και είναι κακός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος.
 Αντέχει στη φωτιά και κατατάσσεται στις κατηγορίες F30 και F60 (κατά DIN 4102) ανάλογα με τη διατομή του.
 Όταν καίγεται το εξωτερικό μέρος της διατομής, το εσωτερικό της προφυλάσσεται και διατηρεί την αντοχή του.
 Επεξεργάζεται όπως το ξύλο του εμπορίου.
 Διατηρεί τη μορφή του και παραμορφώνεται ή ρηγματώνεται ελάχιστα,
 Οι ετήσιοι δακτύλιοι του ξύλου είναι συνήθως κατακόρυφοι προς τη μεγάλη πλευρά της διατομής με αξιόλογη αύξηση της μηχανικής αντοχής αυτής της επιφάνειας, σε περίπτωση εφαρμογής σε δάπεδα.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τα πλαστικά στοιχεία που απαιτούνται για την κατασκευή του εξοπλισμού έχουν μεγάλη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Προτιμούνται τα υλικά που έχουν δυνατότητα ανακύκλωσης όπως το πολυαιθυλένιο (ΡΕ) ή το πολυπροπυλένιο (ΡΡ). Συγκεκριμένα όλες οι βίδες που εξέχουν από τον εξοπλισμό πάνω από 5 χιλ. καλύπτονται με πλαστικές τάπες πολυπροπυλενίου (ΡΡ). Επίσης είναι ακίνδυνα για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών.
ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τα μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του εξοπλισμού (βίδες, σύνδεσμοι κλπ) είναι κατασκευασμένα από μέταλλα είτε θερμογαλβανισμένα, είτε ηλεκτρογαλβανισμένα ,όπου έχει προηγηθεί προετοιμασία της επιφάνειας με αμμοβολή ή ανοξείδωτα (stainless steel). Οι διαστάσεις και οι διατομές των μεταλλικών στοιχείων είναι επαρκείς για να παραλάβουν (με κατάλληλο συντελεστή ασφαλείας) τα φορτία για τα οποία έχουν μελετηθεί ώστε να αντέχουν στη διάβρωση και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.
ΧΡΩΜΑΤΑ
Τα βερνίκια και τα χρώματα με τα οποία προστατεύονται τα ξύλινα μέρη είναι ειδικά μελετημένα για τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας (θερμοκρασιακές μεταβολές, ανοιχτοί ή κλειστοί χώροι κλπ) είναι απολύτως ακίνδυνα για τους χρήστες (δεν περιέχουν μόλυβδο, χρώμιο, κάδμιο και άλλα βαρέα  μέταλλα) και δίνουν μεγάλη αντοχή στις κατασκευές μας.
Για την αντισκωριακή προστασία τους τα μεταλλικά μέρη υφίστανται επεξεργασία για την   απολαδοποίησή τους, ακολουθεί μία επίστρωση polyzinc (ψευδαργύρου) και έπειτα ηλεκτροστατική βαφή πούδρα polyester, δύο στρωμάτων.
ΠΑΚΤΩΣΗ
Για την πάκτωση των εξοπλισμών ακολουθείται η κάτωθι διαδικασία :
Στο σημείο αυτό που πρόκειται να τοποθετηθεί η κολώνα ανοίγεται λάκκος βάθους 80εκ. περίπου και διαμέτρου 60εκ.  Στη συνέχεια αφού τοποθετηθεί μέσα η κολώνα, ο λάκκος γεμίζεται με σκυρόδεμα σχήματος κόλουρου κώνου έως ότου φτάσει 10εκ. από την επιφάνεια του εδάφους, όπου και καλύπτεται με το έδαφος.
Στο έδαφος πακτώνονται μόνο  τα σίδερα πάκτωσης, τα οποία συγκρατούν την κάθε κολώνα σε απόσταση περίπου 10 εκ. από το έδαφος προκειμένου να αποφευχθεί η διάβρωση του ξύλου από την υγρασία του εδάφους.

Όλες οι διαδικασίες εργασιών της παραγωγής για την επεξεργασία πρώτων υλών διεξάγονται σύμφωνα με:
• Τα πρότυπα ΕΝ 1176 1-6,
• Το σύστημα ποιότητας ISO 9001 : 2000
• Το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001 : 2004

 
Εκτύπωση
Φόρμα ενδιαφέροντος
Zoom
 
 
  Αναζήτηση

Με τίτλο / κωδικό
Περιοχή Μελών
  Newsletter
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό παρακαλώ στείλτε μας το email σας
   
 
<< Επιστροφή << Προηγούμενη | Επόμενη >>